Konditor*

(H1) Kl. 09.00 - 13.30 -

(H2)  Kl. 13.30 - 18.00

Lærer: Kim Valsøe

Glæd faster Gurli på hendes 80 års fødselsdag. Overrask hende med et overflødighedshorn af den dejlige hjemmelavede slags.

Obs. Kun 10 deltagere pr. hold

Se mere her: https://www.youtube.com/watch?v=1uivMDn9vN4

#Klimatosse*

Dag: Aftales løbende

Første møde: Lørdag d. 7. september

Tid: Kl. 18.30 - 20.00

Lærer: Helle Svendsen

- I samarbejde med ungdomsklubberne

Betyder et godt klima og miljø noget for dig ? Og vil du bruge lidt tid på at blive "klima-klog" Så meld dig til denne gruppe. Vi vil mødes løbende over forskellige aktiviteter som sraldopsamling, snakke løsninger, besøg på fx. Økolariet og deltage i større klimaevents.

Genbrugstøj - Byt til nyt*

Dag: Aftales løbende

Første møde: Lørdag d. 14. september

Tid: Kl. 17.00 - 19.00

Lærer: Jeanet Clausen

- I samarbejde med ungdomsklubberne

Hvem kan sige nej et par timers gratis shopping? Kom og byt dit brugte tøj med andre der også har taget deres brugte tøj med.

Go´genbrug.

Mesterkokken og det globale køkken*

Tid: Kl. 17.00 – 19.30

Lærer: Anders Phillip

Har du appetit på anderledes og spændende mad? Kom og lær at lave alt fra thaisuppe, chili con carne, pastaretter og andre eksotiske sager. Du lærer at tilberede maden i wok, på grill og over bål. Som dessert får du styr på sund kost, økologi og køkkenhygiejne.

Stærk & Mexi*

Dag: Fredag d. 8. november

Lærer: Anders Phillip

Chili, jalapenos, nachos, tortillas, enchiladas og burritos? Det er ikke et spansk kursus for begyndere, men et madlavningshold for krydderi-folk med hang til det vilde, stærke - og lækre mexicanske køkken.

Sushi*

Dag: Fredag d. 27. september

Lærere: Anders Phillip

Hvorfor stege, grille eller dampe fisken, når den kan spises rå? Har du mod på det stærke japanske køkken og lyst til at eksperimentere med fisk og ris, så spring hen til køkkenbordet. Du lærer det basale i sushikunsten og bestemmer selv, om maden skal være ekstra eller medium hot.

Fyldte Chokolader*

Dag:

(H1) Onsdag d. 13. november

(H2) Torsdag d. 14. november

Lærere: Annette Trabjerg / Charlotte Laursen

Noget mere lækkert end fyldte chokolader ? Nej Vel

På dette hold lærer du at fermstille lækre fyldte chokolader. Du vælger naturligvis selv hvad du vil fylde i dine chokolader.

Max. 10 deltagere på holdet.

Julens småkager*

Dag: Søndag d. 17. november 2019

Tid:

(H1) Kl. 10.00 - 13.00

(H2) Kl. 13.00 - 17.00

Lærere: Kim Valsøe

Tag vennerne og veninderne med på julens småkagehold. Vi bager de klassiske småkager, men du får også mulighed for at stifte bekendtskab med bl.a sønderjyske "gode råd"

OBS: kun 10 deltagere på holdet

Chokolade påskeæg*

Dag:

(H1) Onsdag d. 25. marts

(H2) Torsdag d. 26. marts

Lærere: Henrik Hald

Er du til chokolade, eller kan du bare godt li´at overraske andre ? Nu kan du prøve kræfter med fremstillingen af chokoladepåskeæg. Skal der små personlige overraskelser ind i æggene eller bare lækkert fyld ? Du bestemmer !

OBS: kun 10 deltagere på holdet

Vegetarkøkken*

Dag: Fredag d. 1. novenber

Lærer: Anders Phillip

Er du vegetar eller kan du bare godt li´en kødfri dag? Ja. Så skal du med på dette hold. Vi laver lækre og smukke vegetarretter, så selv den kødspisende "farmand" er med på en hapser af sund og nærende kost. Når holdet slutter, er du blevet klogere på, hvad vegetarmad også er. Du vil blive inspireret gennem et hav af lækre råvarer og opskrifter, som du naturligvis får med hjem.

Make-Up*

Dag: Torsdag

Lærer: Mette Aagaard

Holdet starter uge 4 2020 (9 gange)

Lær hvordan du kan lægge den makeup der passer perfekt til dig. På dette kursus vil du finde de farver der får dig til at stråle og få de teknikker der gør tiden foran spejlet lettere. Du lærer at se makeup og skønhedspleje fra en makeupartists og stylists synspunkt. På dette kursus får du rådgivning af professionel kvalitet.

Trafik-relateret Førstehjælp (R)*

Sted: Svinget 14 - Kerteminde

Lærer: Gitte Hansen m.fl.

Ungdomsskolen tilbyder et 8 timer trafik-relateret førstehjælp hold til bilkørekort. Undervisningen foregår hos kørelærer Gitte Hansen, Svinget 14, 5300 Kerteminde.

Lær at redde liv! Jo kortere tid, der går, fra en ulykke sker til den livreddende førstehjælp går igang, jo større er chancerne for at overleve. Din hjælp er livsvigtig. Vi tilbyder et 8 timers førstehjælpskursus. Du lærer om kunstigt åndedræt, udvendig hjertemassage til børn og voksne, standsning af store blødninger, nødflytning og chokforebyggelse.

Bier*

Sted: Bigård ved Kerteminde

Dag: 2 lørdage i foråret 2020

Lærer: Annette Trabjerg / Charlotte Laursen

Er du også nysgerrig på honningbiernes forunderlige verden, eller elsker du bare honning. I foråret 2017 får du en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med honningbien og dens formåen. Vi slutter workshoppen af med at slynge honning fra Annettes lille bigård i Midskov, lige til at tage med hjem og nyde !!