Animation*

Tid: Kl. 18.00 – 19.30

Lærer: Mette Dalquist

Kan du lide at tegne og være kreativ? Kunne du tænke dig at designe din egen superhelt, onde skurk, fabeldyr eller måske en japansk krigerprinsesse? På animationsholdet bygger du din egen karakter op og puster liv i den gennem tegninger, modelbygning og stop-animation. Vi arbejder med modellervoks, maling, ståltråd, stofrester og andre sjove materialer - samt en god portion fantasi.

Mesterkokken og det globale køkken*

Sted: Langeskov Skole / 10. KlasseCentret

Tid: Kl. 17.00 – 19.30

Lærer: NN

Har du appetit på anderledes og spændende mad? Kom og lær at lave alt fra thaisuppe, chili con carne, pastaretter og andre eksotiske sager. Du lærer at tilberede maden i wok, på grill og over bål. Som dessert får du styr på sund kost, økologi og køkkenhygiejne.

Dansk*

Sted: Kulturhus Fjorden / (men kan også tilbydes på andre skoler hvis der er elever nok)

Tid:  Kl. 15.45 - 17.45

Har du svært ved at læse og forstå en tekst i f.eks. dansk eller matematik? Er det hårdt at følge med i undervisningen, fordi du møder svære ord og begreber? Så er dette kursus noget for dig! Vi giver dig nogle metoder, så du lærer at læse bedre og samtidig udvikler dit ordforråd.

Guitar og elbas*

Sted: Langeskov Skole

Dag: Mandag - torsdag

Lærere: Christopher Tvilhøj

Her får du undervisning i rytmisk guitarspil og akkorder! Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i det, du kan i forvejen. Kom frit frem - undervisningen foregår på små hold.

Guitar /elbas*

Sted: 10. KlasseCentret

Dag: Mandag - torsdag

Lærer: Christian Arendt

Du lærer at beherske dit instrument, så du kan spille dine favoritsange. Du lærer hvordan akkorder er bygget op, arbejder med plekter/fingerspil og rytmiske figurer, der passer til forskellige stilarter – lige til at bruge, når du spiller alene eller i dit lokale band.

Du kan selv vælge, om du vil spille på akustisk eller elguitar / bas.

Musik samspil*

Lærer: Christian Arendt

På holdet er det jer, der bestemmer! I hvert fald hvilke sange I vil spille. Alle samspils-hold kommer ud og giver koncerter, og I indspiller en CD. Kom - uanset om du er begynder, øvet eller rigtig, rigtig øvet.

Jagttegn

Sted: Drigstrup Sognegård

(hver mandag indtil jagtprøven medio marts 2017)

Tid: kl. 19.00 - 21.40

Lærer: Peter Bisgaard

Obs: Tilmeldingsfrist på dette hold d. 1. november

Har du lyst til at gå på jagt og har du mulighed for det? Så er det en forudsætning, at du har bestået den lovbefalede jagtprøve, og at du har deltaget i et våbenkursus.

v Der undervises inden for de emner, der stilles spørgsmål i til den teoretiske jagtprøve herunder bl.a.:

o   Jagtlovgivning: Hvad siger love og bekendtgørelser ift. det at gå på Jagt i Danmark..?

o   Vildtkending: Hvordan de forskellige arter ser ud, og hvordan man lærer at kende dem fra hinanden..?

o   Vildtbiologi, jagt- og vildtforvaltning: Hvor- og hvordan lever de jagtbare arter..? Hvordan skaber vi den bedste habitat (levested) for de enkelte vildtarter..? Hvordan forvalter vi vore vildtbestande på en bæredygtig måde..?

o   Kendskab til våben og ammunition: Gennemgang af de forskellige våben- og ammunitionstyper

o   Jagtetik, teknik- og ledelse: Hvad siger de ”Jagtetiske regler”, hvordan udøves de forskellige jagtformer, og hvilke personer har hvilket ansvar under udøvelse af jagten..?

o   Vurdering af sikkerhed: At vurdere om sikkerheden er overholdt på en række billedeksempler

v Der undervises frem mod den praktiske jagtprøve herunder bl.a.:

o   Våbenbehandling: At være i stand til at behandle jagtvåben på en synlig forsvarlig måde

o   Færdsel med våben i terræn: At være i stand til at færdes med ladte jagtvåben i skiftende terræn på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde

o   Afstandsvurdering: At være i stand til at afstandsvurdere 6 forskellige vildtfigurer i forskelligt terræn

Et jagttegn kræver, at du består først en skriftlig og dernæst en praktisk prøve. Du skal betale et gebyr på 215,00 kr. pr. prøve. Alder: Du kan gå op til prøve det år, du fylder 16.

På kurset går også andre unge, og det foregår over en vintersæson. Vi hjælper med at indstille dig til prøven.